- 6 bułek np.kajzerek
- 2 marchewki
- 2 laski kiełbasy
- cebula
- ok. 10 dag sera żółtego
- zioła do smaku
Wykonanie:
Na dużą patelnię przekładamy pokrojoną w kostkę cebulkę, startą na tarce marchewkę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Doprawiamy do smaku, przykrywamy i dusimy do momentu, aż marchewką będzie miękka.
Blachę do pieczenia smarujemy masłem.
Z kajzerek odcinamy górną część i wydrążamy środek bułki, tak by zrobić miejsce na farsz (pozostałości bułki suszymy, a później mielimy - domowa bułka tarta).
Środek bułek smarujemy masłem i uzupełniamy farszem. Na wierzch kładziemy plasterki ogórka kiszonego, posypujemy startym serem, delikatnie posypujemy zmielona ostra papryką.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160stopni, na około 15 minut (do momentu, aż serek się roztopi a bułeczki przyrumienią).
*Jak farszu wyjdzie więcej można wyłożyć na posmarowane masłem kromki chleba i zapiec!