9 maja 2014

Deser śmietankowo-owocowy

Składniki:
- 2 banany
- puszka owoców np. ananasów
- około 400-500g serka homogenizowanego - najlepiej naturalnego
- 250ml śmietanki kremówki
- 1 śmietan-fix
- 3 łyżki cukru pudru

Wykonanie:
Śmietanę kremówkę ubijamy, dodając cukier puder oraz śmietan-fix. Stopniowo dodajemy serek homogenizowany i całość ubijamy do połączenia się składników. 
Owoce z puszki odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Banany obieramy i kroimy na krążki - można skropić sokiem z cytryny żeby nie czerniały.
Krem i owoce nakładamy na przemian do pucharków i schładzamy w lodówce około godziny.
Przed podaniem deser ozdabiamy np. startą czekoladą, owocami, rurkami waflowymi etc.


Inspiracja zaczerpnięta z portalu http://www.wielkiezarcie.com/recipe30200.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz