- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 3 jajka
- szklanka cukru
- cukier waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200g margaryny
Wykonanie:
Margarynę ucieramy z cukrem, cały czas miksując dodajemy jajka i stopniowo przesiane mąki, następnie proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
Całość miksujemy około 5 minut.
Przekładamy do prostokątnej formy, wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Owoce, w tym przypadku były to truskawki mrożone (świetnie sprawdzają się też inne owoce sezonowe lub z puszki) obsypujemy mąką i wykładamy na ciasto.
Całość wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 50 minut.
Po ostudzeniu, ciasto posypujemy cukrem pudrem!
GOTOWE!
Po ostudzeniu, ciasto posypujemy cukrem pudrem!
GOTOWE!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz